Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Активісти закликають створити ТСК по діяльності Медведчука, Кацуб, Баранського та Іванова

В річницю першого бою за Донецький аеропорт, 26 травня, під посольством Російської Федерації у Києві відбувається акція “Тризна по загиблим на російсько-українській війні”.

Пам’ятну тризну організували представники патріотичних сил, серед яких колишній керівник УНА-УНСО, політв’язень Микола Карпюк, ветеран російсько-української війни  Арслан Місіратов та інші. Саме 26 травня 2014 року відбувся історичний бій, коли українським військовим вдалося відстояти територію без жодних втрат, водночас було ідентифіковано 33 громадян РФ серед загиблих.

Крім цього, активісти підняли питання розслідування Верховною радою співпраці з окупантами таких одіозних персон як Віктор Медведчук, брати Кацуби, Андрія Іванова та Віктор Баранський. Останній, до речі, є представником партії Медведчука на Одещині, та його бізнес досить щільно пов’язаний з росіянами. А про Андрія Іванова – «Спецкор» випустив цілий цикл розслідувань про буксири, про незаконну переправу людей в Крим.

“Ми хочемо нагадати всім, що російсько-українська війна триває. І ворог повинен пам’ятати, що ми, вшановуючи своїх героїв, готові битися і в подальшому за свою землю”, – заявили організатори акції.

На останок учасники акції спалили і розтоптали паперовий макет Кремля. Також вони вивісили на паркані посольства РФ інсталяцію # можемповторить.

About Author