Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ ВІДМОВИЛАСЯ ЗВІЛЬНЯТИ СУДДЮ, ЯКА НЕ ЗАДЕКЛАРУВАЛА ЕЛІТНУ НЕРУХОМІСТЬ

Вища рада правосуддя відмовилася звільнити голову Дарницького райсуду Києва Тетяну Щасну, яка раніше не пройшла переатестацію через недоброчесність.

Таке рішення рада ухвалила вчора, 23 березня.

Два роки тому Вища кваліфкомісія суддів ухвалила рішення про невідповідності Щасній займаній посаді та рекомендувала ВРП звільнити її. Підставою для цього стала недоброчесність Щасної — члени Громадської ради доброчесності вказали на значні порушення, зокрема у деклараціях судді. 

Рідні Тетяни Щасної — переважно держслужбовці. Її чоловік Едуард працює в Рахунковій палаті, а донька Аліна Руденко — в прокуратурі Києва. Зять Щасної також раніше працював у органах прокуратури, а тепер він — адвокат. При цьому, сім’я володіє елітною нерухомістю — заміським будинком та квартирами в столиці і продовжує користуватися службовим житлом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Бабенко, якого спіймали за кермом напідпитку, проситься у відставку

До прикладу, і суддя, і її ще одна дочка Олена мають право на користування будинком Едуарда Щасного в селі Петропавлівське площею 350 квадратних метрів. Будинок належить Щасному з 2006 року. Тетяна Щасна володіє двома квартирами в столиці, які вона придбала майже одночасно: у грудні та листопаді 2011 року. Попри це, ще з 2002 року Тетяна Щасна користується службовою квартирою площею 93 квадратних метрів. 

Окрім житла, у власності подружжя 3 земельні ділянки (Чернігівська та Харківська область) та гараж у Києві. Також Едуарду Щасному належить KIA Sportage 2017 року випуску вартістю майже 650 тисяч гривень та причіп.

У 2018 році ProSud випустили матеріал про статки Тетяни Щасної. Активісти помітили у дворі маєтку Едуарда Щасного два катери — які, втім, так і не були внесені в декларацію. Також вдалося знайти ще одну квартиру Тетяни Щасної в Києві, яка, втім, не була задекларована.

Двір будинку Едуарда Щасного

Нагадаємо, у 2019 році агенція «Слідства.Інфо» розповідала вже про Дарницький райсуд Києва. Журналісти встановили, що керівниця апарату відомства отримувала премії, які значно перевищували її зарплату. У липні 2019-го Голосіївський райсуд столиці арештував дві квартири, які фігурували у розслідуванні щодо підробки судових рішень Дарницьким судом. За версією правоохоронців, Реверук підробляла рішення, таким чином передаючи нерухомість незаконним власникам. 

About Author