Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ РЕКОМЕНДУЄ ЗВІЛЬНИТИ СУДДЮ БАБЕНКА

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) внесла подання про звільнення судді Шостого апеляційного адмінсуду Костянтина Бабенка. Раніше патрульні спіймали його напідпитку, про що повідомляло «Слідство.Інфо».

Про рішення ВРП повідомив юрист «Автомайдану» Роман Маселко.

Всього суддівський орган розглядав дисциплінарну скаргу щодо Бабенка понад рік. За цей час вони, зокрема, допитали патрульних, які й зупинили суддю з ознаками алкогольного сп’яніння у грудні 2019 року. Сам суддя Бабенко так жодного разу і не з’явився на засідання — його інтереси представляв адвокат. Всі засідання проходили в закритому режимі.

«Із завтрашнього дня Бабенко буде відсторонений від здійснення правосуддя. Буде отримувати суддівську зарплату, але без доплат. Впродовж місяця він може оскаржити це рішення Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, потім — подання про звільнення Бабенка ВРП розгляне у повному складі. Це ще не означає звільнення його, але вже перший крок», — сказав Роман Маселко.

За його словами, Вища рада правосуддя довгий час затягувала розгляд цієї справи.

«У справі Бабенка були настільки очевидні факти, підтверджені однозначними доказами, що, на мою думку, цей процес міг тривати кілька тижнів, — розповів Маселко. — На таке рішення могли вплинути й інші події: нещодавні протести, високий рівень невдоволення населення суддівською системо. Думаю, за інших обставин Вища рада правосуддя могла б і надалі затягувати розгляд скарги або обрати інше, більш м’яке рішення».

About Author