Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ВИЩИЙ АНТИКОРСУД ЗАКРИВ СПРАВУ ПРО НЕДОСТОВІРНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ ТРУХАНОВА

Ìýð Îäåññû Ãåííàäèé Òðóõàíîâ âî âðåìÿ ðàññìîòðåíèÿ æàëîáû Ñïåöèàëèçèðîâàííîé àíòèêîððóïöèîííîé ïðîêóðàòóðû íà ðåøåíèå ñóäà ïåðâîé èíñòàíöèè îá óñòàíîâëåíèè åìó ìåðû ïðåñå÷åíèÿ â âèäå ëè÷íîé ïîðóêè â Àïåëëÿöèîííîì ñóäå Êèåâà, 26 ôåâðàëÿ 2018 ã. Ôîòî Ðàòûíñêèé Âÿ÷åñëàâ / ÓÍÈÀÍ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) закрила кримінальне провадження щодо недостовірного декларування мером Одеси Геннадієм Трухановим за 2017 рік. Підозру у недекларуванні статків на суму 16,3 мільйона гривень, що належали його дружині, Труханову оголосили навесні цього року.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з повідомлення на офіційному сайті суду.

За даними правоохоронців, Труханов не задекларував квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, корпоративні права тощо.

У ВАКС закриття цієї справи поянсюють тим, що Конституційний Суд 27 жовтня визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). Також, як додають в Антикорсуді, на момент ухвалення рішення Конституційним Судом у них перебувало 17 справ про недостовірне декларування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролювати суддів можуть тільки судді, а не НАЗК: про що йдеться у скандальному рішенні КСУ

Зауважимо, що раніше детективи НАБУ оголосили Труханову іншу підозру у справі про недостовірне декларування статків. За даними детективів, у 2015-2016 роках він незадекларував майна на суму понад 51 мільйон гривень. Ідеться про квартиру, два паркомісця, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки в низці підприємств і відсотки за вкладами. Це майно колишньої дружини, з якою Труханов, за версією слідчих, «був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки». Ця справа також підлягає закриттю через згадане рішення Конституційного Суду.

Також нагадаємо, що Труханов фігурував у справі про розкрадання 93 мільйонів гривень з бюджету міськради при купівлі приміщення заводу «Краян». Утім, Малиновський райсуд Одеси у липні 2019 року визнав мера Одеси та інших фігурантів справи невинними у розкраданні коштів одеситів.

About Author