Чт. Бер 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

В офіс “куратора” нардепів від “Слуги” приїжджало авто “Метінвесту” Ріната Ахметова

Ввечері 24 листопада до офісу бізнесмена і ймовірного “куратора” цілої групи нардепів від “Слуги народу” Іллі Павлюка приїжджало авто підприємства “Метінвест” олігарха Ріната Ахметова.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.https://www.youtube.com/embed/s3kVeozcsl8?feature=oembed

Авто приїхало сюди одразу після того, як з офісу Павлюка вийшло двоє нардепів від “слуг” – Олег Марусяк і Дмитро Соломчук. Пасажир авто “Метінвесту” провів до офісу ще одного візитера, обличчя якого журналістам зняти не вдалося.

Previous

Next


Приїзд оточення Ріната Ахметова до офісу Іллі Павлюка важливий в контексті того, що умовна група в парламенті, яка ймовірно координується Павлюком, найчастіше голосує в інтересах саме олігарха та пов’язаного з ним бізнесу.

З 24 листопада журналісти почали помічати, що офіс Іллі Павлюка регулярно відвідують щонайменше п’ятеро депутатів “Слуги народу” (за різними даними всього так звана “група Павлюка” складається з приблизно 30 народних депутатів “Слуги народу”). Візити відбувалися і безпосередньо перед голосуванням Верховної Ради за бюджет на наступний рік.

Також журналістам вдалося зафіксувати регулярні візити самого бізнесмена в Офіс Президента. Він був там і в суботу 28 листопада під час зустрічі керівників ОП, прем’єра і голів парламентських фракцій. Зустріч, за словами голови Верховної Дмитра Разумкова, була присвячена пошуку голосів за законопроект щодо вирішення Конституційної кризи. 

Павлюк має давні і тісні зв’язки з командою Володимира Зеленського. Під час президентських виборів Павлюк входив до умовної групи “Регіони” в штабі тоді ще кандидата Зеленського. Разом з Олександром Корнієнком (“Слуга народу”) та Сергієм Трофімовим (ексзаступник керівника ОП) Павлюк займався координацією регіонального активу Зе-команди. Більше про це можна дізнатися тут.

Тоді Павлюк постійно контактував також з рядом майбутніх кандидатів від “Слуги народу”, які в подальшому пройшли до парламенту. Ніякої офіційної посади Ілля Павлюк не отримував, але його ім’я регулярно виникало в ЗМІ в контексті впливу на частину депутатів Верховної Ради. 

About Author