Ср. Кві 24th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький в якості адреси реєстрації в своїй електронній декларації вказав будинок в котеджному містечку «Коник» (Жуків острів, поруч з Конча-Заспою), який належить члену “команди Олександра Дубінського” Сергію Левченку. Про це повідомляє Bihus.Info.

Левченко – донецько-київський бізнесмен, є керівником і співвласником фірм “КНЗС” і “К252” (однойменний ресторанний комплекс поблизу Конча-Заспи).

На цьогорічних місцевих виборах він був кандидатом в депутати Київської обласної ради від слуги «Слуги Народу», рекламну ж компанію Левченко вів як член “команди Олександра Дубінського”, який і вів “Слуг” на обласні вибори.

Судячи зі світлин у інстаграмі Сергія Левченка з очільником суду пов’язують товариські стосунки. Ми знайшли спільні фото Левченка з Тупицьким, що були зроблені під час святкування Водохреща, закордонної рибалки тощо. 

В інстаграмі Сергія Левченка є і фото в кріслі судді Конституційного суду України. 

В будинку, окрім самого Тупицького, відповідно до його електронної декларації, прописалася також його дружина та діти. На яких умовах очільник Конституційного суду отримав прописки в маєтку, що належить Левченку – невідомо. Орієнтовна вартість будинку такої площі тут може становити близько мільйона доларів. Більше того, за інформацією з реєстру нерухомості, Левченку в “Конику” окрім цього будинку, належить також і котедж навпроти. 

Раніше журналісти Bihus.Info повідомляли про майно, яким володіє родина Олександра Тупицького. На його 80-річну матір, яка зареєстрована в Черкаській області, записали квартира у понад 200 квадратних метрів в одному з найдорожчих житлових комплексів Києва –  «Новопечерських Липках». Таке житло нині може вартувати близько 700 тисяч доларів або 20 мільйонів гривень. Тупицька там же володіє і двома паркомісцями. Дорога нерухомість є і у власності тещі очільника Конституційного суду Лариси Колпаченко. Так, у 2018 році жінка стала власницею кількох земельних ділянок і маєтку на понад 200 квадратних метрів у Василькові. Орієнтовна вартість такої нерухомості нині становить близько 5 мільйонів гривень. Цікаво, що нещодавно власником земельної ділянки поруч став і сам Тупицький. Нині земля тещі і очільника КС – по суті одна територія з маєтком, дитячим майданчиком, штучним озером. Але попри це в декларації судді ця нерухомість не відображена. 

About Author