Ср. Кві 24th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ДБР ПОЧАЛО РОЗСЛІДУВАННЯ ЩОДО ДЕЙДЕЯ ТА ІНШИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ, ЯКІ ПЕРЕВОЗИЛИ БАЛКАНСЬКИХ КІЛЕРІВ

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо помічника начальника київської поліції Євгена Дейдея та ще двох поліцейських, які перевозили групу ймовірних кілерів територією України навесні 2020-го року. 

Відповідна ухвала опублікована в судовому реєстрі. 

Відтак, тепер слідчі ДБР повинні перевірити роль поліцейських, які фігурували у журналістському розслідуванні «Чотири кілери, три копи і наркобарон».

Як з’ясували журналісти, екснардеп, а нині помічник начальника київської поліції Євген Дейдей залучив двох знайомих, столичних поліцейських Ростіслава Чернобрового та Семена Гордієнка, для перевезення групи балканців, яких обвинувачують у спробі вбивства чорногорського наркоторговця Радое Звіцера.

Перестрілка сталася в центрі Києва у травні 2020-го року. Згідно розслідування, поліцейські спершу привезли балканців від кордону до Києва, а одразу після стрілянини вивозили у напрямку Молдови, доки їх не затримали спецпризначенці. 

Групу балканців нині судять за спробу вбивства, вони перебувають під вартою. Натомість, Євген Дейдей та двоє інших поліцейських залишаються у статусі свідків, підозри їм не оголошували. Згідно реєстру декларацій НАЗК, Євген Дейдей, Ростіслав Чернобровий та Семен Гордієнко продовжують працювати у столичній поліції. 

Зауважимо, що спершу слідчі Державного бюро розслідувань не хотіли починати розслідування цих обставин, тож зареєструвати кримінальне провадження їх зобов’язав суд. 

About Author