Пт. Бер 29th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ДО ЗАПОРІЗЬКОЇ МІСЬКРАДИ ОБРАЛИ ПРЕДСТАВНИКА “ПАРТІЇ ШАРІЯ”, ЯКИЙ “ПІД НАРКОТИКАМИ” КЕРУВАВ МАРШРУТКОЮ

Восени 2020 року до Запорізької міської ради обрали кандидата від «Партії Шарія» Олексія Вівчарюка. Він, як встановила наша редакція, раніше був оштрафований за керуванння маршруткою з ознаками наркотичного сп’яніння.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Партійці Шарія».

Як  дізналися наші журналісти з судового реєстру, у жовтні 2018-го Олексія Вівчарюка, який тоді був водієм маршрутки, зупинили патрульні. Правоохоронці побачили в чоловіка явні ознаки наркотичного сп’яніння — почервоніння очей, тремтіння кінцівок, зіниці Вівчарюка не реагували на світло. Пройти тест на наявність заборонених речовин в організмі чоловік відмовився.

Впродовж наступних кількох місяців суд розглядав справу про порушення Олексієм Вівчарюком правил водіння, однак той не прийшов на жодне засідання. Врешті суд оштрафував чоловіка на 10 тисяч гривень та позбавив його водійських прав на один рік.

А вже восени 2020-го на місцевих виборах в Україні Олексія Вівчарюка обрали депутатом Запорізької міськради від «Партії Шарія». Він також є співзасновником запорізького осередку політичної сили. Втім, на сайті міськради Вівчарюка серед «шаріївців» уже немає.

«Слідство.Інфо» зв’язалося з Олексієм Вівчарюком, щою дізнатися, що стало причиною виключення його зі списку депутатів від партії Анатолія Шарія. Чоловік зазначив, що зараз не є депутатом через стан здоров’я. Детальніше він не пояснив, однак запевнив, що історія з водінням маршрутки у стані наркотичного сп’яніння не має до цього жодного стосунку.

«Ні, ніякого зв’язку. Ви думаєте, за півтора роки вони («Партія Шарія», — ред.) не знали про це?» — сказав нам Олексій Вівчарюк.  

About Author