Чт. Бер 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ЖУРНАЛІСТИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ФІЛЬМ «ЧОТИРИ КІЛЕРИ, ТРИ КОПИ І НАРКОБАРОН» ПРО РОЛЬ УКРАЇНСЬКИХ ПРАВООХОРОНЦІВ В ЗАМАХУ НА БАЛКАНСЬКОГО НАРКОБАРОНА

Документальний фільм-розслідування агенції «Слідство.Інфо» про роль українських правоохоронців у замаху на балканського наркобарона, який стався весною 2020 року в центрі Києва, вже можна подивитися онлайн. 

Автори фільму-розслідування «Чотири кілери, три копи і наркобарон» Євгенія Моторевська та Дмитро Реплянчук дослідили обставини зухвалого замаху на балканського наркобарона Радоє Звіцера, який відбувся в центрі Києва навесні 2020 року.

Журналістам вдалося скласти детальну картину подій з іменами ключових фігурантів цього злочину та з’ясувати, що ймовірним кілерам допомагали троє діючих українських поліцейських, один з яких є наближеним до керівництва Національної поліції України.  

Журналісти «Слідства.Інфо» під час підготовки фільму співпрацювали з розслідувачами з сербської редакції KRIK. Та за допомогою колег з’ясували, що замах на громадянина Чорногорії Радоє Звіцера, який відбувся в Києві минулого року,  є продовженням тривалої війни між двома наркокланами «Кавач» і «Шкалярі». За даними балканських правоохоронців, ці два картелі займаються контрабандою наркотиків із Південної Америки до Європи. 

Один з лідерів балканського клану «Кавач» Радоє Звіцер приїхав в Київ разом з родиною в 2019 році. У травні 2020-го його розстріляли на столичному Печерську, однак чоловік вижив. Вже наступного дня українська поліція затримала групу ймовірних кілерів під Одесою. Наразі їх обвинувачують у кількох злочинах, зокрема, замаху на вбивство. Інші особи, які допомагали групі у транспортуванні, залишаються у статусі свідків. 

About Author