Пт. Кві 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Князєв, Грицак і Муженко при звільненні отримали одноразову допомогу більшу за річну зарплатню

Ексочільники силових відомств при звільненні отримують мільйонні компенсації від держави, які суттєво перевищують їхні ж річні зарплати. Про це повідомляє Bihus.Info.

Так, наприклад, ексголова СБУ Василь Грицак, йдучи з посади у 2019 році, отримав більше 1,4 мільйонів гривень вихідної допомоги при звільненні. Його річна зарплатня при цьому в той момент була на рівні 850 тисяч гривень.
Колишній міністр оборони Степан Полторак при річній зарплатні близько мільйона гривень у 2018-му отримав виплату у майже два мільйони гривень. Цікаво, що з посади міністр тоді не пішов, просто за законом міністерство мав очолювати цивільний міністр, а Полторак же перебував на військовій службі. Тож, експосадовець з військової служби пішов, отримав виплату через звільнення і фактично лишився міністром, але вже як цивільна особа.

Колишній голова Національної поліції Сергій Князєв отримав понад 2,3 мільйонів гривень “одноразової грошової допомоги” при звільненні зі служби. Тут же, в Нацполі, його річна зарплатня складала близько 1,5 мільйонів гривень.


Ексголовнокомандувач збройних сил Віктор Муженко отримав при звільненні 1,5 мільйони гривень грошової допомоги, а також додатково 268 тисяч гривень компенсації за невикористану відпустку.


Юристка з трудового законодавства Вікторія Поліщук пояснює, що виплати після звільнення – законні, але, водночас, розмір цих виплат жодним чином не регулюються: “Немає чіткого обмеження, що при звільненні державний службовець не може отримати вище 200 тисяч, або 100 тисяч”.

Детальніше про виплати силовикам після звільнення дивіться в сюжеті.

Раніше, ми розповідали, що чоловік Генеральної прокурорки, який працює на керівній посаді в Кіберполіції – Денис Колесник, звільнився, отримав понад 750 тисяч гривень компенсації і допомоги при звільненні, а за тиждень був знову призначений на ту ж посаду. 

About Author