Чт. Бер 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Компанія «ПБС», пов’язана з екснардепом і бізнес-партнером Ігоря Коломойського Олександром Шевченком, цьогоріч отримала майже всі підряди на будівництво доріг у Івано-Франківській області на суму 3,55 мільярда гривень.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із новини видання «Наші гроші. Львів».

Судячи з таблиць, які оприлюднило видання, за цю суму фірма повинна відремонтувати близько 447 кілометрів доріг. Частково ці роботи будуть профінансовані з так званого «ковідного» фонду. А саме на 804 мільйони гривень, виділені постановою Кабінету Міністрів від 1 липня цього року.

Загалом, як зауважує видання, цією постановою було розписано 35 мільярдів гривень із Фонду боротьби з Covid-19 на понад 300 об’єктів дорожньої інфраструктури. Згодом цю суму було зменшено до 31,5 мільярда гривень.

Як ми розповідали раніше, юридично власницею компанії «ПБС» із 2004 року є Іванна Непик. Судячи зі світлин, які вона публікує на своїй Facebook-сторінці, Непик має стосунок до гірськолижного курорту «Буковель». Зокрема, часто вона публікує фото магазину мережі «Sport and Fun у «Буковелі», а також себе на фоні закладу. Також вона часто поширює на своїй сторінці дописи Олександра Шевченка.

Зауважимо, що Шевченко раніше офіційно був директором «Буковелю», який розміщений на території Івано-Франківської області. Також в інтерв’ю журналістам він називав інвесторами гірськолижного курорту себе, Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палицю.

Крім того, Олександр Шевченко регулярно рекламує на своїй сторінці у Facebook компанію «ПБС».

За даними аналітичної системи YouControl, з 2015 року компанія «ПБС» отримала державних підрядів на будівництво доріг на суму майже 23 мільярди гривень. Із них 10,6 мільярда — лише в цьому році.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що компанія «ПБС» цьогоріч також отримала підрядів на будівництво доріг у Закарпатській області на суму майже 2,4 мільярда гривень. Із них близько 760 мільйонів — це кошти, які виділили з «ковідного» фонду. За ці кошти фірма «ПБС» повинна відремонтувати на Закарпатті понад 119 кілометрів доріг.

About Author