Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності визначився з кандидатом до Конкурсної комісії з відбору директора Бюро економічної безпеки. Ним став одесит Олексій Ушаков, який до 2019 року був оперуповноваженим в місцевому управлінні Департаменту захисту економіки Національної поліції.

За нього проголосувало 9 народних депутатів. 

Кандидатуру Ушакова подала ГО «Волонтерський рух «Спільна мета». Після звільнення з правоохоронних органів Ушаков певний час ніде не працював, стажуючись для отримання адвокатського свідоцтва. 

Нардепка Олександра Устінова під час засідання Комітету запитала кандидата, за які гроші він жив кілька років після звільнення, адже на момент 2019 року він мав всього 100 тис гривень готівкових коштів. За словами Олексія Ушакова, у цей період він був зареєстрований у центрі зайнятості як тимчасово непрацюючий. Цих грошей йому вистачало на себе та сім’ю.

Окрім цього, Олександра Устінова запитала кандидата про походження двох квартир у Одесі, власником яких став кандидат у 2016 році. Ушаков відповів, що обидва житла дісталися йому після смерті родичів. 

Наступною за кількістю набраних голосів стала одеситка-редакторка порталу «Жизнь» та кандидатка в депутати від Одеської міськради Ганна Ткачук — за неї проголосуввли 7 народних обранців.

About Author