Пт. Кві 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ЛЮСТРОВАНИЙ ЗЯТЬ КАЛЕТНІКА ПОВЕРНУВСЯ НА РОБОТУ В ПРОКУРАТУРУ І ОТРИМАВ 1,3 МЛН ГРН КОМПЕНСАЦІЇ

У 2020 році Офіс Генерального прокурора поновив на службі та виплатив 1,29 мільйона гривень компенсації за «вимушений прогул» раніше люстрованому Віталію Харченку.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Скандальний Кулик, люстровані та неатестовані: кому Офіс Генпрокурора виплатив більше 20 млн грн».

За часів президентства Віктора Януковича Харченко очолював Прокуратуру Печерського району Києва. Тож, відповідно до Закону «Про очищення влади», восени 2014 року він був звільнений. Віталій Харченко майже відразу подав позов до Окружного адмінсуду Києва, щоб поновитися на службі. 

У лютому 2020-го року суд ухвалив поновити його на посаді та виплатити йому близько 150 тисяч гривень. Та в апеляції цю суму збільшили у 10 разів. Офіс Генпрокурора намагався оскаржити рішення у Верховному суді, та його скаргу не задовольнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова митниця: люстрований після Майдану посадовець, поціновувач Бентлі та зяті успішних тещ

Зазначимо, що Віталій Харченко також був фігурантом так званого «квартирного скандалу» Калетніків. Йдеться про те, що тесть Харченка та ексдепутат від «Партії регіонів» Григорій Калетнік упродовж 2013-2014 років тричі передарував елітну депутатську квартиру в центрі Києва своїм родичам, щоб залишити її у власності родини. У списку тих, кому дарували нерухомість, опинився і сам Віталій Харченко. 

«Слідство.Інфо» поспілкувалося з Віталієм Харченком. Він підтвердив, що отримав компенсацію, а також зазначив, що зараз  працює в Офісі Генпрокурора.

Зазначимо, всього у 2020 році Офіс Генпрокурора виплатив раніше звільненим працівникам понад 20 мільйонів гривень. Серед них переважна більшість — раніше люстровані прокурори або ті, що не пройшли переатестацію. Також майже 1,4 мільйона гривень отримав ексвійськовий прокурор Костянтин Кулик.

About Author