Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

МАМА НАРДЕПА, ЯКИЙ ВІДВІДУВАВ ОФІС «КОРОЛЯ ЗАХІДНОЇ КОНТРАБАНДИ», КУПИЛА НОВИЙ MERCEDES-BENZ

Мама народного депутата від «Слуги народу» Олександра Горобця перед Новим роком придбала  коштовний Mercedes-Benz (так званий «кубик») 2019 року випуску. На сайтах з продажу авто такий Mercedes коштує $150-300 тисяч залежно від комплектації.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо».

На сайтах з продажу авто такий Mercedes коштує $150-300 тисяч залежно від комплектації. Мама депутата — пенсіонерка, раніше працювала у медичній сфері.

Нещодавно журналісти Bihus.Info зафіксували, як Горобець перед голосуванням за державний бюджет відвідував офіс бізнесмена Іллі Павлюка, якого вважають куратором однієї з депутатських груп в парламенті. За часів президентства Віктора Януковича його називали «королем західної контрабанди». Він був близьким до Ігоря Калєтніка, який тоді очолював Державну митну службу України.

Ім’я Ілля Павлюка в 2019 році знову почало регулярно з’являтися в медіа, як одного з кураторів виборчої кампанії Зеленського, а згодом «Слуги народу». Також за даними ЗМІ, так звана депутатська група Павлюка регулярно голосує за рішення, які є вигідними для бізнесу українського олігарха Ріната Ахметова.

В останній декларації Олександр Горобець зазначив, що користується автомобілями БМВ 530E 2017 року випуску і Ленд Ровер 2015 року випуску, які оформлені на його маму. Разом ці автівки коштують майже 900 тисяч гривень або $32 000.

У короткому коментарі журналістам депутат зазначив, що батьки продали ці дві автівки та купили нову — Мерседес-«кубик». Розповідати деталі Олександр Горобець не захотів та повідомив, що знаходиться на вечері з друзями, попри те, що це був робочий час.

«Слідство.Інфо» проаналізувало статки родичів депутатів від «Слуги народу» з найбільш впливових комітетів Верховної Ради. Ми виявили, що життя деяких їхніх родичів суттєво покращилося. Депутатів, які мали високі доходи ще до обрання та можуть пояснити коштовні покупки своїх близьких, ми не включали у наш матеріал. Лише тих, до новопридбаного майна яких є питання. 

About Author