Пт. Кві 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Мер Запоріжжя за бюджетний кошт перетворив комунальний телеканал та приватну газету на свій агітмайданчик перед виборами

Мер Запоріжжя Володимир Буряк, який повторно балотується на посаду міського голови, використовує для власного передвиборчого піару комунальний телеканал «Z», який напряму фінансується за бюджетний кошт з очолюваної Буряком міськради, та  приватну газету «Запорозька Січ», яку ця ж міська рада фінансує через бюджетні закупівлі. При цьому неприкриту передвиборчу медіакампанію розпочали задовго до того, як закон дозволяє офіційно агітувати кандидатам на виборах.

Комунальний телеканал «Z» буквально перед виборами отримав бюджетним коштом 8 нових камер за більш ніж 1 млн грн і пересувну телевізійну станцію за 2,6 млн грн. А газета «Запорозька Січ» отримала тендерів за 2020 рік від міськради та різних її департаментів на 2 млн грн. Газета хоч, на відміну від каналу, приватна – однак належить оточненню Буряка. 

Паралельно на каналі і в газеті розгорнувся активний піар мера Буряка. Гостями різних програм телеканалу Z постійно стають представники партії мера Буряка «Єднання» та нібито незалежні експерти, які в один голос розповідають глядачам про те, що крім Володимира Буряка «не выиграет никто, можно даже не стараться». Більше того, влітку, коли офіційно виборча агітація ще не була дозволена, на каналі запустили окрему програму, яка повинна була розказувати про депутатів міськради та їх діяльність на округах. Але в результаті героями компліментарних випусків стали лише прихильники мера, які зараз вже у офіційному статусі кандидатів в депутати від його партії. 

Так само газета почала рекламувати мера ще влітку, коли агітація ще була заборонена. Мало того, що газета повідомляє про буквально кожен крок Буряка по місту, випуск з його зверненням до мешканців Запоріжжя роздавали безкоштовно, ніби це його агітлистівка, а не стороння приватна газета.

About Author