Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Мясковського відсторонили від керівництва ОМТП для того, щоб провертати “буксирні схеми”, – ЗМІ

Керівник Одеського морського торгового порту Олексій Мясковський був відсторонений від своєї посади для того, щоб певні буксирні компанії, які близькі до керівництва Мінінфраструктури та профільного парламентського комітету, змогли реалізовувати схеми, за якими вони брали державні буксири в оренду за мінімальні кошти.

Про це повідомляє delo.ua

Автори матеріалу пишуть, що звільнення чиновника, який чи не єдиний в галузі зміг продемонструвати швидке і чисте зростання показників свого підприємства – ОМТП від знаменитих «листонош» зі 110 мільйонними збитками, а до 40 мільйонної прибутку – викликало подив в учасників ринку.

«Багато джерел сходяться на думці, що відсторонений керівник« перейшов дорогу »ряду нечистих на руку компаній, про афери яких в портах Великої Одеси ЗМІ пишуть вже багато місяців. Більш того, він «прикрив» ряд схем, що процвітали за колишнього керівника ОМТП Игоря Ткачука, а також щосили протистояв тиску з боку так званого “бек-офісу” міністерства інфраструктури і його ідеолога Павла Шевченка. Останній, разом зі своєю командою, за словами учасників ринку, неодноразово здійснював тиск на менеджмент державних портів, вимагаючи здавати в оренду державні буксири за мінімальними цінами для «своїх» буксирних фірм-прокладок. Чиновникам погрожували звільненням і проблемами з силовими структурами, і в разі Олексія Мясковського ці погрози були реалізовані », – йдеться в матеріалі.

Як доказ інсайдери журналістів призводять конкретний приклад: лише через день після відсторонення Олексія Мясковського, три найякісніших і ходових буксира Одеського порту – Патріот, Новатор і Ударник – в терміновому порядку, без тендера і навіть мінімальної спроби дотримати законні процедури – оформилися для передачі в оренду компаніям, афільованим з буксирного «прокладкою» Нік-флот. За даними «Думской», держ буксири віддали за вельми невеликі гроші, які не дозволять оплатити навіть технічні регламентні роботи. Вночі з 21 на 22 січня «Ударник», «Новатор» та «Патріот» вирушили до миколаївського порту і вже приступили до роботи.

Інформацію по«буксирних схемах» підтверджують і телеграм – канали: «Два колишніх СБУшника (чи бувають СБУшники колишні?), а нині відомі« професіонали »морегосподарського комплексу в особі заступника начальника АМПУ Кошина, і, тиждень назад призначеного в Одеський порт, Лутія сьогодні банально «гопнулі» ОМТП »… Проблема в тому, що певна група людей наближена до одного із заступників АМПУ, а саме до Кошина, хоче забрати ці буксири без жодного тендеру. Умови тендеру прописані досить жорсткі і бажаючі просто не відповідають критеріям. Верхом цинізму є той факт, що передбачалося використовувати інфраструктуру вінницьких листонош, а саме ТОВ яку ті зареєстрували ще у 2018 році, де в переліку засновників юридичної особи можна знайти п’ятьох діючих капітанів Одеських буксирів, що мають аж по 1 !!! відсотку статутного капіталу, підприємство 3 мажоритарників з Вінниці ».

About Author