Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива пересів у бронеавтомобіль вартістю у 5 мільйонів

Народний депутат Ілля Кива пересів у броньовану Toyota Land Cruiser 200 за орієнтовно 5 мільйонів гривень. Про це йдеться у розслідуванні Анни Калюжної та Вадима Поньки для Bihus.Info.

Впродовж 2020-го журналісти помічали нардепа Іллю Киву на трьох різних авто з неіснуючими номерами реєстрації Так, у весняний карантин один з автомобілів Toyota Land Сruiser 200, котрим користується нардеп, заїжджав у Міністерство внутрішніх справ. Ця автівка має особливу комплектацію Executive Lounge, де вдосконалені деталі екстер’єру, додаткова палітра кольорів у салоні та інші доповнення. Вартість такої моделі приблизно 2,5 млн гривень. Тоді ж до будинку по вулиці Лютеранській, де мешкає Кива, по нього приїжджала Toyota Camry в новому кузові. В салоні така коштує 700 тис грн в мінімальній комплектації. 

Восени ж поряд з Офісом генпрокурора Іллю Кива підбирав вже інший автомобіль. Це також Toyota Land Cruiser 200, але старішої моделі, ніж та, котру журналісти помічали раніше.  В цьому авто є одна суттєва деталь: двері та вікна в рази товщі, а це може вказувати на модифікацію під бронеавтомобіль. Орієнтовна ціна такого авто близько 5 мільйонів гривень. У коментарі журналістам нардеп підтвердив, що користується броньованим позашляховиком через “загрозу його життю”. Водночас у його декларації за 2019 рік є лише один позашляховик – Toyota Land Cruiser 200 вартістю 2,19 млн грн, котрий записаний на брата Киви – Дмитра. Відомості про комплектацію відсутні. 

Нагадаємо, раніше Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива отримав понад 1 млн грн за оренду своєї жомової ями від підприємства, заснованого мешканцем окупованої території, який симпатизує терористам. Печатки цієї фірми вилучили силовики восени 2020 року під час обшуку велетенського конвертаційного центру з обігом в 15 мільярдів гривень, частиною якого й була ТОВ «Компанія «Сіквел». 

About Author