Пт. Бер 29th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в межах справи «Роттердам+» оприлюднило фрагмент перехопленої розмови топменеджера ДТЕК щодо жінки-кандидатки на посаду міністра енергетики. Як зауважує представник енергетичної компанії, з цією жінкою у них «добрі відносини», а також використовує формулювання: «вона — моя остання надія». У НАБУ зауважують, що розмова відбулася у березні-квітні 2020 року. А 16 квітня виконувачкою обов’язків міністра призначили Ольгу Буславець. Нині вона обіймає посаду першого заступника керівника цього міністерства.

Про це, як повідомило видання «Економічна правда», йдеться у презентації НАБУ щодо справи «Роттердам +», яку детективи презентували під час засідання Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики 15 грудня.

На фрагменті, який опублікувало НАБУ, топменеджер каже, зокрема, що «є кандидат, жінка, з якою у нас добрі взаємини. […] Якщо за неї проголосують — це достатньо полегшить наше життя», «її остання посада була директор департаменту електроенергії», «вона — моя остання надія». Також представник ДТЕК, зокрема, каже: «нам потрібен хтось, хто може консолідувати все це, потоки та різних людей у секторі […]».

Фрагмент перехопленої розмови, який оприлюднило НАБУФрагмент перехопленої розмови, який оприлюднило НАБУ

About Author