Пт. Бер 29th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ОФІС ГЕНПРОКУРОРА ВИПЛАТИВ ОДІОЗНОМУ КУЛИКУ МАЙЖЕ 1,4 МЛН ГРН КОМПЕНСАЦІЇ

У листопаді 2020-го скандально відомий колишній військовий прокурор Костянтин Кулик отримав від Офісу Генпрокурора 1,38 мільйона гривень компенсації за затримку повного розрахунку при звільненні і дні невикористаної відпустки.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Скандальний Кулик, люстровані та неатестовані: кому Офіс Генпрокурора виплатив більше 20 млн грн».

З прокуратури Костянтина Кулика звільнили ще у 2019 році — через те, що він не з’явився на атестацію. Після цього Кулик подав позов до скандально відомого Окружного адмінсуду Києва, де вимагав  виплатити йому грошову допомогу, премії, компенсацію за затримку повного розрахунку при звільненні та за невикористані дні відпустки.

У грудні 2019 року ОАСК задовольнив позов та зобов’язав Генпрокуратуру виплатити йому понад 1,5 мільйона гривень. Рішення ухвалив голова суду Павло Вовк, якого НАБУ підозрює у спробі захоплення державної влади. Офіс Генпрокурора намагався оскаржити це рішення. Наразі триває розгляд їхньої скарги в касаційній інстанції. Тим часом, у листопаді 2020-го відомство вже виплатило Кулику майже 1,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, нещодавно Костянтина Кулика внесли до санкційного списку США. У прес-релізі Мінфіну США йдеться, що Кулик «є частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу, пов’язаної з Андрієм Деркачем». Деркач, як зазначають, неодноразово розповсюджував дезінформацію про корупцію та незаконний вплив посадовців США на українських політиків. Зокрема, він заявляв про вплив новообраного американського президента Джо Байдена у зв’язку зі справою Burisma, де нібито фігурує син Байдена Хантер. Також у жовтні 2019 року The New York Times повідомляли, що Кулик складав досьє про корупцію Хантера Байдена.

Костянтин Кулик став відомим фактично після розслідування «Слідства.Інфо». А в 2015 році Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження. Кулика звинувачували у витратах, які не відповідали його офіційним доходам, — йдеться про купівлю елітної нерухомості на майже три мільйони гривень. Однак після того, як Конституційний Суд визнав неконституційною статтю про незаконне збагачення, справу закрили.

About Author