Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Санкції проти РФ забороняють операції з російським золотом – США

A one-kilogram silver bar, right, sits next to a one-kilogram gold bar at Gold Investments Ltd. bullion dealers in this arranged photograph in London, U.K., on Wednesday, July 29, 2020. Gold held its ground after a record-setting rally as investors awaited the outcome of a Federal Reserve meeting amid expectations policy makers will remain dovish, potentially spurring more gains. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Сполучені Штати роз’яснили, що запроваджені санкції поширюються на транзакції щодо золота центробанку РФ, Фонду національного багатства та Мінфіну РФ.

Про це йдеться в поясненні до запроваджених 15 квітня 2021 року санкцій, яке Мінфін США опублікував у четвер.

Про нові санкції із забороною транзакцій у золоті не йдеться. Регулятор лише пояснює, що вони потрапляють під дію санкцій, запроваджених ще у 2021 році.

Мінфін США пояснює, що під санкції США також потрапляють особи, причетні до операцій з метою обходу американських обмежень, у тому числі шляхом використання золота чи інших дорогоцінних металів.

Білий Дім у четвер заявив, що лідери G7 та ЄС продовжать спільну роботу, щоб зменшити спроможність Росії розгорнути свої міжнародні резерви для підтримки російської економіки та фінансування війни.

Вони дали зрозуміти, що будь-яка операція із золотом, пов’язана з центральним банком Росії, покривається чинними санкціями.

Громадянам США, зокрема трейдерам золота, не дозволено брати участь у заборонених урядом країни транзакціях або сприяти їм. У тому числі йдеться про операції, пов’язані із золотом, у яких зацікавлені підсанкційні особи.

“Особам із США заборонено брати участь у будь-яких операціях, включаючи операції, пов’язані із золотом, за участю центрального банку Російської Федерації, Фонду національного добробуту Російської Федерації або Міністерства фінансів Російської Федерації”, – ідеться в поясненні.

Американським фінустановам також заборонено обробляти трансакції, включаючи операції, пов’язані із золотом, за участю підсанкційних іноземних фінустанов.

About Author