Ср. Кві 24th, 2024

Спецкор

Головні новини України

«СБУ – недоумки і недоноски» проросійський морський магнат полив брудом правоохоронців

Він володіє компаніями в окупованому Криму і сумлінно сплачує податки до державної казни РФ, відкрито називає війну на Cході України «громадянською» та є фігурантом кількох кримінальних проваджень.

Нагадаємо, в часи перебудови й розпаду Радянського Союзу пан Іванов працював заступником начальника порту «Усть-Дунайськ», фінансовим директором Чорноморського морського пароплавства, генеральним директором ВАТ «Трансбункер-Південь», був організатором низки підприємств морського бізнесу з реєстрацією в Україні, Росії та офшорах. У фокус його бізнес-інтересів по черзі потрапляють бункерування суден в українських портах, рейдова перевалка, а також суднобудівні заводи в Ізмаїлі та Керчі.

В останній рік Іванова та його групу компаній «Трансшип» найчастіше згадували в контексті підйому танкера «Delfi», який викинуло на один із центральних пляжів Одеси.

Але все змінилося в середині січня 2021 року, коли Служба безпеки України провела масштабні слідчі дії та обшуки в офісах компанії «Трансшип» і на вищезгаданих російських буксирах «Diamond N» і «Topaz N», які на той момент базувалися в Чорноморському порту.

І хоча Андрій Іванов уже традиційно заявив про замовний характер дій спецслужб, але вже в ніч з 20 на 21 лютого ці буксири, оформляючи відхід за маршрутом Одеса (Україна) – Тузла (Туреччина), відхиляються від курсу та йдуть у порт Новоросійськ, де прямо зараз, власне, у себе вдома, і перебувають. Це підтверджує інформація на сайті з трекінгу суден.

About Author