Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

СБУ проти корупціонерів. 2:0 на користь СБУ

Служба безпеки України затримала на хабарі заступника начальника одного з департаментів приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал».

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав 38,2 тисячі доларiв США вiд представника комерцiйної структури. У таку суму він оцінив погодження дозволiв на розмiщення об’єктiв зовнiшньоï реклами на ділянках, які обслуговує Киïвводоканал.

Співробітники СБУ задокументували отримання фігурантом авансу у розмірі 9,1 тисяча доларiв США.

Правоохоронці затримали посадовця, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у службовому кабiнетi пiд час отримання черговоï частини хабара у розмiрi 14,7 тисяч доларiв США.

Крім цього,

Служба безпеки України затримала на хабарі начальника одного з управлінь ГУ Державної податкової служби у Полтавській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець систематично вимагав гроші з комерційних структур за неперешкоджання фінансово-господарській діяльності. Зокрема задокументовано, що чиновник встановив «таксу» для одного з підприємств у розмірі 2,5% від загального обороту фінансових операцій.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому кабінеті під час отримання чергового хабара.

About Author