Пт. Кві 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

СУДДЮ ВОВКА ДОЗВОЛИЛИ ПРИМУСОВО ДОСТАВИТИ ДО АНТИКОРУПЦІЙНОГО СУДУ

Вищий антикорупційний суд погодився здійснити примусовий привід підозрюваного голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка на засідання 8 лютого, аби там йому обрали запобіжний захід. 

Таке рішення ухвалив суддя Андрій Біцюк на засіданні 3 лютого, повідомляє журналіст «Слідства.Інфо».

«Клопотання прокурора задовольнити. Здійснити привід підозрюваного Вовка Павла В’ячеславовича в судове засідання, призначене о 15:00 на 8 лютого 2021 року в приміщення Вищого антикорупційного суду», — ухвалив суддя Біцюк. 

Відтак, на засіданні 8 лютого Вовку мають обрати запобіжний захід. Прокурори і детективи просять призначити підозрюваному судді грошову заставу. 

Нагадаємо, 1 лютого детективи Національного антикорупційного бюро вже вдруге зловили підозрюваного суддю Вовка і вручили йому повістку до суду. Вовк регулярно ігнорує судові засідання та не ходить на допити до НАБУ. 

Вперше Вовка зловили на передноворічній вечірці, яку організував екс-регіонал та президент Одеської юридичної академії Сергій Ківалов. Журналісти «Слідства.Інфо» дізналися, що на тій самій вечірці була і голова Антикорупційного суду Олена Танасевич. Примітно, що саме суд Танасевич розглядає справу підозрюваного Вовка та інших суддів Окружного адмінсуду Києва.  

Менш ніж за два тижні після цього, на початку січня, Вищий антикорупційний суд відмовився примусово доставити на засідання підозрюваного суддю Павла Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі. Попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля. 

Окружний адмінсуд Києва займає особливе місце в українській владі, оскільки вирішує суперечки, що стосуються центральних її органів. До ОАСК звертаються і топ-посадовці, й впливові бізнесмени. На суддів та голову ОАСК не раз надходили скарги до Вищої раду правосуддя — органу суддівського самоврядування, який виконує також функції дисциплінарного контролю. Суддя Євгеній Аблов навіть був відсторонений від посади — однак невдовзі повернувся до справ.

About Author