Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Суд ЄС визнав незаконними санкції Ради Європи проти Азарова

Суд Європейського Союзу вважає, що Рада Європи не проконтролювала дотримання українською судовою системою права на захист колишнього прем’єр-міністра, який втік до Росії, Миколи Азарова. Відповідно, Рада Європи допустила помилку, коли внесла Азарова у санкційні списки.

Джерело: рішення суду, цитує ZN.UA

Дослівно: “Звідси випливає, що, прийнявши рішення залишити ім’я заявника в списку, Рада ЄС припустилась помилки оцінки. За цих обставин оскаржувані дії повинні бути анульовані тою мірою, в якій вони відносяться до заявника, без необхідності розглядати його клопотання про заходи щодо організації процедури”.

Деталі: З урахуванням цього суд зупинив рішення ЄС про запровадження санкцій проти Азарова.

Що передувало: У березні 2020 року набуло рішення Ради ЄС про зняття санкцій з колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. 

Торік ЄС виключив із санкційного списку ексглаву Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. Ще раніше зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олена Лукаш та нардепа Сергія Клюєва, ексрегіонала Юрія Іванющенка та Віктора Януковича-молодшого у зв’язку з його смертю.

About Author