Пт. Бер 29th, 2024

Спецкор

Головні новини України

«ТРЕБА ЗАХИСТИТИ ПЛАКАТ ІЗ ГОЛОЮ БАБОЮ»: ІЗ СУДДЕЮ ВОВКОМ ДОМОВЛЯЛИСЯ ПРО РІШЕННЯ В ІНТЕРЕСАХ ДОНЬКИ СОРАТНИЦІ ТИМОШЕНКО

«Треба захистити плакат із голою бабою»: із суддею Вовком домовлялися про рішення в інтересах доньки соратниці Тимошенко

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк допомагав вирішити справу в інтересах доньки соратниці Юлії Тимошенко — Катерини Малахової. Ішлося про штраф, який вона намагалася оскаржити в ОАСКу. 

Про це йдеться у фільмі-розслідуванні «Слідства.Інфо» — «Нарадча кімната».

У 2019 році на київську підприємицю наклали штраф у понад 200 тисяч гривень за рекламний постер автомийки, на якому було зображено оголену жінку. Таке рішення Катерина Малахова вирішила оскаржити в Окружному адмінсуді Києва. «Обговорення» цієї справи потрапило на записи з кабінету голови суду.

Голова ОАСКу телефоном заявляв своєму співрозмовнику про плани ухвалити рішення на користь підприємиці: «Романе […], доброго дня. Я все зрозумів, треба захистити плакат із голою бабою. Я зрозумів, забезпечення на завтра, так? Все, добре, займаємось. Все буде добре, завтра зробимо», — йдеться на записі з кабінету Вовка.

Згодом Вовк обговорював із колегами деталі своєї телефонної розмови. Саме з цього запису в кабінеті чути, що йдеться про київську підприємицю Катерину Малахову, яка невдало прорекламувала свій бізнес.

«У неї мийка самообслуговування. Вона замовила рекламу. І на рекламному банері була зображена жінка в купальнику на каблуках у піні, — зазначив Павло Вовк у розмові з колегами. — І вони (Держпродспоживслужба, — Ред.) написали, що це порушує якісь етичні умови», — звучить на записі з кабінету Вовка.

Автомийка Катерини Малахової

Незабаром ОАСК ухвалив рішення на користь Малахової і скасував штраф. Гроші до державного бюджету вона так і не сплатила.

Катерина Малахова, як довідалися журналісти «Слідства.Інфо», є донькою Тетяни Меліхової, давньої соратниці Юлії Тимошенко. Зокрема, у 2019 році Меліхова була довіреною особою Тимошенко на президентських виборах. Також жінка неодноразово обиралася до Київради від політичної сили Тимошенко.

Тетяна Меліхова та Юлія Тимошенко

Редакція намагалася поспілкуватись із Катериною Малаховою, та жінка не змогла пригадати, про який білборд її запитують.

Нагадаємо, напередодні «Слідство.Інфо» опублікувало документальний фільм-розслідуванням «Нарадча кімната». Журналісти проаналізували майже дві тисячі годин записів із кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Прослуховування там встановили детективи Національного антикорупційного бюро напередодні останніх президентських виборів.

Розмови, які отримало «Слідство.Інфо», ще ніколи не публікувалися. У них ідеться, зокрема, про зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та високопоставленим прокурором Романом Говдою, який зараз обіймає посаду. Крім того, на записах чути обговорення суддів, як уникнути переатестації та звільнення, а також чути вони ухвалювали судові рішення, керуючись особистими мотивами.

About Author