Чт. Бер 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

У БУДИНКУ ПРОФСПІЛОК ПЛАНУЮТЬ ВІДКРИТИ ПОКЕРНИЙ КЛУБ

У Будинку профспілок на Майдані, який був штабом Революції Гідності і де під час пожежі загинули двоє людей, планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів. Нам вдалося побувати всередині і зафіксувати, що цей клуб має ознаки підпільного казино, де грають на гроші. Водночас після попередніх скандалів Федерація профспілок зазначала, що відкриття розважальних закладів у Будинку профспілок є недоцільним.

Про це йдеться у нашому новому блозі «Таємниці Слідства».

Як ми довідалися, підвальне приміщення площею близько тисячі квадратів Федерація профспілок віддала в оренду понад півтора роки тому. Судячи із держреєстру нерухомості, ці площі планують використовувати для роботи клубу спортивного покеру. Договір оренди розрахований на 10 років.

Пару років тому покер в Україні визнали видом спорту. Мовляв, це не азартна, а «інтелектуальна спортивна гра». Контроль над цим видом спорту довірили Всеукраїнській федерації спортивного покеру.

Як пояснила «Слідству.Інфо» експертка Агія Загребельська, ключова різниця між спортивним і азартним покером полягає в тому, що у спорті не грають на гроші.

«Основна відмінність, яка може дозволити нам з вами відрізнити саме спортивний покер від покеру як азартної гри – це те, що в спортивному покері немає кешевих ставок. Там людина сплачує лише за участь в турнірі. І вже в подальшому вона в цьому турнірі, або виграє, або програє. І змагається за місце в турнірній таблиці. І посідаючи перші місця, вона може отримати відповідний грошовий приз. В звичайному покері як азартній грі людина ризикує не тільки тим внеском, який вона зробила за участь у грі, але й може ризикувати взагалі всіма своїми грошима», — зауважує Загребельська.

Водночас нам вдалося потрапити у майбутній покерний клуб у Будинку профспілок і з’ясувати, що там, зокрема, планують грати на гроші. Про це нам повідомив чоловік, який представився завідувачем клубу. Він показав журналістам VIP-кімнати, у яких, за його словами, можна буде грати на «кеш», тобто на гроші. Також на території клубу буде ресторан і місце для куріння кальяну. Відвідувачів VIP-кімнат будуть обслуговувати «свої» офіціанти.

Покерний клуб у Будинку профспілок зсередини. Знімок із відеоблогу «Слідства.Інфо»

Всеукраїнську федерацію спортивного покеру очолює Сергій Єфіменко. Він же, як ми довідалися, безпосередньо пов’язаний із мережею Full House, яка й відкриває покерний клуб у Будинку профспілок. Єфіменко є співвласником компаній, які працюють під торговою маркою Full House. Йому ж належить і сама ця торгова марка. Частка розміром 15% у покерному клубі на Хрещатику належить сестрі Сергія Єфіменка Ользі.

Новий покерний клуб у Будинку профспілок працюватиме під такою вивіскою

У коментарі «Слідству.Інфо» президент федерації спортивного покеру заперечує, що в новому клубі гратимуть на гроші.

«Це нонсенс. Там на гроші грати не будуть. Там виключно турніри будуть проводити» — запевняє Єфіменко.

Водночас Агія Загребельська, якій ми продемонстрували відео із покерного клубу, з цим не погоджується. 

«Подивившись це відео, я можу сказати, що однозначно в цьому приміщенні, окрім спортивного покеру, будуть вестись ігри в звичайну азартну гру покер. Чому? Тому що особа, яка демонструвала це приміщення, дуже чітко зазначила, що там можна буде грати за кеш і робити ставки. Спортивний покер і ставки за кеш — це абсолютно несумісні речі», — каже вона.

За словами експертки, така діяльність буде незаконною, адже для гри в покер на гроші клуб повинен розміщуватися в готелі і мати ліцензію.

About Author