Вт. Бер 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Хто заробляє мільйони на бізнесі в Криму? Як українські бізнесмени не гребують збагатитись на співпраці з країною агресором? Та в чиїх руках українські порти? Дивіться в розслідуванні

Діяльність в окупованому Криму, буксири під прапором Росії на Одещині та зміна маршрутів суден із Туреччини до російського порту: як український морський магнат працює на країну-агресора? Кілька місяців тому СБУ провела масштабні обшуки в офісах компанії групи «Трансшип». Нові подробиці справи й факти біографії власника компаній Андрія Іванова – у масштабному розслідуванні Артема Поліковського.

Штаб-квартира групи компаній «Трансшип» займає цілий квартал у центрі Одеси. Це підприємство, яке здійснює перевалку вантажів, надає послуги буксирів та супроводжує судна, які не заходять до портів. Компанії групи працюють в Одеській та Миколаївській областях, на території Автономної республіки Крим та у самій Росії. Вони налічують майже сотню одиниць власного флоту – це крани, буксири, перевантажувальні комплекси та фідерні судна.

Власником та бенефіціаром цих компаній є досить одіозна персона – Андрій Ігорьович Іванов. Команда «СтопКору» вже неодноразово у своїх матеріалах розкривала біографію українсько-російського морського мільйонера.

About Author