Пт. Кві 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Хто наживається на українських моряках та “схематозить” в морській галузі?

Морську галузь трясе не на жарт. У буремні часи важко розібратися хто є хто. На арену часто виходять так названі «Благодійники». Хто ж насправді стоїть за громадкістю?

  1. Христина Король. За офіційною інформацією працює в крюїнговій компанії. Вона надавала посередницькі послуги в оформленні документів морякам. Однак, згодом, не потрапивши в ряди агентів перекинулась на сторону тих, хто бореться з корупцією. Формальний лідер організації “SSU”;
  2. Леонід Монюк. Директор крюїнгової компанії “L-stream” в якій працює Христина Король.

Організаця “SSU”. З самого початку організація заплямувала себе співпрацею з вузько відомими в галузі корупціонерами Олегом Григоровим та Олександром Іщенком. Це люди, які були у “годівниці”, але згодом їх прибрали та вони стали “благодійниками – активістами”. Саме після співпраці цих “активістів” з державою постало питання оподаткування моряків. За інформацією наших джерел в морській спільноті ця організація під наче б то благими намірами приховує справжні цілі працівників СБУ та їх посередників.

3. Сергій Кудлинський. Колишній регіональний директор Одеського та Ізмаїльского філіалів інспекції. Автор ідеї підтвердження звання моряків на підставі стажу, яку всіляко проштовхує через свого “корупційного” партнера. Мета такої ідеї – заробити на сфальшованих стажах. Кудлинський був таким собі касиром. Разом з Григоровом збирав данину з моряків та віправляв через посередників керівництву.

4. Олег Григоров. Колишній директор Маріупольского та Херсонських філіалів інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Бере участь в ефірах, розповідає про схеми поборів з моряків. Щоправда, забуває, шо він власне є головним учасником цих схем. Псевдо борець з несправедливістю. Критикує всіх без виключення міністрів, для того щоб виторгувати собі місце під сонцем.

5. Вова Валовик. Встановлював необхідні зв’язки, вербує людей для участі в схемах. Посередник між посадовими особами та СБУ. Забирає щомісяця данину та відвозить начальству в Київ.

Ще декілька учасників на схемі нижче:

About Author