Чт. Кві 25th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Іванкевич і «смотрящі» від СБУ «перезавантажили» схему здирництва з моряків

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков оголосив, що він уже кілька місяців веде перезавантаження державних сервісів для моряків.

Влітку цього року СБУ та МІУ викрили «схему» із сертифікації моряків, яка давала щорічний оборот у $150 мільйонів.

Держава отримала у свою власність реєстр документів моряків, цілісність реєстру вже відновлено.

У листопаді МІУ нібито планує відкрити для наших моряків можливість підтвердити кваліфікацію за допомогою міжнародної системи CES-тестування, цей сервіс зробили разом із американським USAID та його проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Але наші джерела кажуть, що реальність ситуація – аж ніяк не безхмарна. За фактом, через слідчі дії роботу держреєстру зупинено, а на цьому фоні з’явилася нова «схема» здирництва з моряків.

Цією «схемою» управляє угруповання на чолі з колишнім заступником міністра Володимиром Работньовим, який взяв собі у соратники своїх старих друзів – Федора Дніпровського, Сергія Моргуненка та Сергія Кудлинського.

Це угруповання змогло повернути підтвердження стажу моряків у «ручному режимі», прайс за таку послугу – $600.

Прайс за «успішну сдачу» іспиту з ДМССБ – $300, купити повний комплект «легітимних документів» можна «всього» за $10 тисяч.

Збором кешу займається Володимир Воловик, який заодно «курує» затяту «суспільнницю» Крістину Король, яка активно бореться за збереження «схеми».

А тепер головне – «кришують» цю «схему» перший заступник голови МорАду Анатолій Іванкевич (на фото) та офіцери СБУ Сергій Желейко та Юрій Кулага: «смотрящі» від СБУ домагаються від Іванкевича підписання та видачі всіх необхідних документів від капітанів портів. Глава Морської Адміністрації Віталій Кіндратів виконує роль «фунта» для цього угруповання.

Таке собі реформування системи дипломування моряків. Але в цій історії не можна виключати, що міністр Кубраков може бути і не в курсі реального стану справ. Мабуть, чи не кажуть, чи не ті підказують.

About Author