Сб. Кві 20th, 2024

Спецкор

Головні новини України

В Рівному палав двоповерховий будинок – його підпалив власник

20 лютого о 12:45 на спецлінію “101” надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в місті Рівне по вулиці Золотіївській.

За вказаною адресою було направлено два чергових пожежно-рятувальних відділення та оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС області.

Прибувши на місце виклику рятувальники встановили, що вогнем охоплена двоповерхова господарча будівля (літня кухня). Через сильне полум’я існувала загроза поширення вогню на поряд розташовану господарчу будівлю та житловий будинок. На гасіння бійці ДСНС подали з різних сторін водяні стволи. О 13:08 пожежу вдалося локалізувати, а о 15:18 повністю ліквідувати.

Жертв і постраждалих не має. Вогнем знищено дах та перекриття будівлі. До гасіння було залучено три одиниці техніки ДСНС та 12 рятувальників. Причина пожежі та розмір завданих збитків встановлюються.

Як повідомили у поліції, у цьому будинку 52-річний чоловік мешкає разом із 78-річною матір’ю. Спочатку він підпалив житлове приміщення, а потім – підсобне.

Рівнянин виніс із оселі свою матір, яка має проблеми зі здоров’ям, відтак погано ходить, та у трьох місцях помешкання зібрав речі домашнього вжитку та підпалив їх.

Через дві години у приймальне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні доставили 78-річну господиню будинку, у якої попередньо діагностували отруєння чадним газом. Нині жінка перебуває у медзакладі та додатково обстежується.

Уже вчора, 20 лютого, близько 13 години чоловік підпалив ще й двоповерхове підсобне приміщення – літню кухню, розташовану на території господарства.

Як пояснив чоловік правоохоронцям, намагається знищити майно, аби воно не дісталося родичам, з якими в нього нібито конфлікт.

За обома фактами триває досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

About Author