Ср. Кві 24th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Covid-19 у Рівному: вірус у медсестер та працівників СБУ

Коронавірус підтвердили у трьох молодших медсестер Рівненської обласної лікарні та у трьох співробітників УСБУ.

Інформацію щодо медсестер Суспільному підтвердив головлікар Іван Зима на онлайн-брифінгу в Рівненській ОДА. А перший заступник голови ОДА Сергій Подолін підтвердив вірус у трьох працівників управління СБУ.

– Так, дійсно, три останніх підтверджених випадки – це наші молодші медичні сестри, які крайній раз знаходились у закладі на чергуванні 26-27 березня. З тієї пори в лікарні вони не перебували, – сказав Іван Зима.

Також лікар повідомив, що у лікарні в реанімації є троє пацієнтів, серед яких – один працівник закладу з великим “букетом” супутньої патології і важко переносить запалення органів дихання. Він підключений на апарат ШВЛ, обидва швидкі тести не підтвердили у нього коронавірусу. Його стан незначно, але покращується.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін інформацію підтвердив.

– Сьогодні діагностовано три випадки захворювання у працівників даної установи, вони знаходяться в лікарні. В самій установі встановлено карантинно-обмежувальні заходи, силами ДСНС оброблено приміщення. Закрита їдальня в установі. Працівники, які повернулись з-за кордону, відправляються на карантин на 14 днів. Частина особового складу знаходиться у відпустках, решта оперативних співробітників згідно норм безпеки розміщені таким чином, щоб це було безпечно для роботи, – говорить чиновник.

Як відомо раніше, серед нових інфікованих – одна людина з Рівного. Ще двоє – з села Дуби Рівненського району та із села Бабин Гощанського району.

Що ж до першої померлої у Рівному 51-річної жінки, то її ховатимуть згідно з визначеного протоколу, тіло знаходиться в пакувальному мішку. Спецтранспорт визначили, похоронна бригада буде у засобах захисту, а спецавто після поховання продезінфікують.

Також сьогодні випадок із померлою Суспільному прокоментував головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук.

– Ми не могли спасти, там дуже багато супутніх (захворювань,-ред). В 2009 році вона була на апараті керування дихання в нас, в лікарні при SARS, коли був SARS. Ми тоді її витягнули, а тут… ну, вважайте, 10 днів боролися. При цьому капітально: то був підйом, то було падіння. Була надія, що спасемо… не спасли. Але ми старалися, – повідомив головний лікар Рівненської центральної міськлікарні.

About Author