Нд. Кві 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

ГЕНПРОКУРАТУРА РОЗСЛІДУЄ УХИЛЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ ПРИ РОЗМИТНЕННІ ДВОХ МЕРСЕДЕСІВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» (ДОКУМЕНТ)

Офіс генерального прокурора відновив розслідування справи, яка стосується можливого ухилення від сплати податків при розмитненні двох позашляховиків Mercedes-Benz футбольного клубу «Динамо Київ». Справу закрили у 2018 році через нібито відсутність складу злочину. 

 Документ, який зобов’язує відновити розслідування, підписав 5 березня заступник Генерального прокурора Максим Якубовський. Журналісти «Слідства.Інфо» отримали від власних джерел офіційні документи, які це підтверджують.  

Йдеться про два позашляховика Mercedes-Benz ML-500 4-matik, які кілька років тому завезли на територію України. Ймовірно, одним з них користується народний депутат від «Опозиційної платформи — «За життя» Григорій Суркіс. 

«Службові особи митного поста «Західний» Київської митниці Державної фіскальної служби у співучасті з посадовими особами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди, навмисно неправомірно сприяли ТОВ «ФК Динамо Київ» в ухиленні від сплати митних платежів та податків до державного бюджету при митному оформленні транспортних засобів, що призвело до зниження митної вартості та відповідних митних платежів», – описується в документі. 

Справу розслідували із 2016 до 2018 року, але потім слідчий Генпрокуратури Ярослав Туровський вирішив закрити справу, оскільки вважав, що посадовці митниці та експерти науково-дослідного інституту не вчинили кримінальних злочинів.

Варто зазначити, що у 2017 році Печерський суд арештував ці два позашляховики після звернення прокурора. Але наступного року арешт був знятий

Тепер у Генпрокуратурі стверджують, що в цій справі не було проведено якісного розслідування. Зокрема, не було допитано першого віце-президента ФК «Динамо Київ» Віталія Сівкова та інших осіб, які ймовірно були причетні до ввезення та розмитнення позашляховиків.

Варто зазначити, що народний депутат від проросійської партії «ОПЗЖ» Григорій Суркіс вказує у своїй декларації, що орендує автомобіль такої ж моделі Mercedes-Benz ML-500 у футбольного клубу «Динамо Київ». Брат Григорія Суркіса, Ігор, є офіційним власником ФК «Динамо Київ». 

About Author