Пт. Кві 26th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Держаудитслужба підтвердила ймовірну переплату на закупівлі респіраторів і передала матеріали поліції

Після звернення юристів проєкту “Свої люди” (Bihus.Info) cпільно з ГО “Закарпатська варта” Держаудитслужба перевірила закупівлю респіраторів 8-ю міською лікарнею Львова і виявила ймовірну переплату у розмірі 148 тис грн.

Результати перевірки вже передали до поліції. Про це повідомляє юрист проєкту “Свої Люди” Віталій Гусак. 

Нагадаємо, раніше активісти ГО “Закарпатська варта” з’ясували, що 8 Міська клінічна лікарня Львова придбала 2000 респіраторів FFP2 по 55 грн/шт та 2 партії респіраторів FFP3 по 60 грн/шт (1000 шт) і 71,5 грн/шт (1000 шт). Проаналізувавши ціни на аналогічні товари у відкритих джерелах, активісти запідозрили переплату і звернулись до юристів, щоб спільно підготувати заяву до Держаудитслужби.

Західний офіс Держаудитслужби розглянув звернення і перевірив факти з заяви. Виявилось, що в той період інші підприємства закуповували такі самі респіратори по 11,76/грн за FFP2 та 35 і 52 грн/шт – за FFP3. Таким чином, медики могли заощадити 86,5 тис грн на респіраторах FFP2 і 61,5 тис грн на респіраторах FFP3.

Матеріали перевірки Держаудитслужба передала в слідче управління Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, якщо ви активіст/журналіст – звертайтесь до юристів платформи “Свої Люди” і добивайтесь справедливості.

About Author