Сб. Кві 27th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Нового Міністра інфраструктура Олександра Кубракова обклали радниками з кримінальним минулим

Пану Кубракову підібрали дивних заступників і помічників. Кого не візьми – всі були фігурантами судових розглядів. Наприклад, Віктор Сударев – добре відомий своїми тендерними маніпуляціями.

За однією з таких справ зараз йде судовий розгляд (номер справи 991/2018/21). Будучи керівником Казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба», Сударев протягом 2018 – 2019 років за рахунок тендерних махінацій незаконно збагатився на сотні тисяч гривень. Причому, працівники казенного підприємства не тільки завищували ціни, а й закуповували роботи і послуги в підконтрольних підприємствах, з підробкою документів.

Тендер між ТОВ «ІПМ» і ТОВ «Ремтехналадка» обійшовся державі в 2 млн. грн. За такою ж схемою був розіграний тендер на будівництво станції «Бердянськ» (вартість 8,5 млн.грн.), І будівництво трасового радіолокаційного комплексу «Генічеськ» (10,4 млн. Грн). У 2016 році Сударев допоміг екс-президенту Порошенко і його Ленінській кузні нагріти державу на ремонті судна «Сапфір». Саме підвідомче йому КП було стороною цього договору. Крім цього, Сударев В. вже був викритий в ряді корупційних злочинів, зокрема закупівлю чотирьох пікапів і мікроавтобусів Volkswagen на суму в розмірі 16,3 млн. грн. Детективи НАБУ з’ясували, що ринкова вартість вказаних автомобілів вдвічі менше контрактної.

Також з ім’ям Віктора Сударева пов’язаний скандал про корупційні схеми екс-заступника Міністра інфраструктури Ю.Лавренюка. Під наглядом Сударева був налагоджений процес виведення грошей з КП «Морська пошуково-рятувальна служба»: 10% корабельного збору йшли для так званої організації рятування на морі. І таких «схем» в біографії колишнього військового артилериста Віктора Сударева багато. Так що, судячи з усього, новому міністру інфраструктури Кубракове буде, що послухати!

About Author