Вт. Кві 30th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Оточення керівництва Департаменту культури і туризму натендирило в нього 20 мільйонів

Група з 13 підприємців та 1 фірми за три роки отримала від Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради та підпорядкованого йому КП “Туристичний інформаційний центр” підрядів на суму понад 20 млн грн. Представники цієї групи, як виявилося, напряму пов’язані із керівництвом Департаменту.

Про це йдеться в розслідуванні Вадима Коршенка для Bihus.Info в рамках проєкту “Лабораторія викриттів 2.0”.

У 2017 році топові посади в Департаменті культури і туризму отримали Сергій Білов та Катерина Сімонова. Перший наразі є начальником Департаменту, а друга – очолює  управління туризму в ньому. За час їхнього керівництва, на закупівлі Департаменту зайшла велика кількість нових гравців. Нових для Департаменту – зате старих знайомих згаданих двох начальників.

Наприклад, два ФОПИ – барабанщики гурту  ВІА “Родина”, в якому раніше був вокалістом Сергій Білов.  Або ФОПи – друзі брата Білова – та їхня фірма ТОВ “Бюро О”. Або близька продуга Сімонової. ФОПи часто отримують замовлення взагалі без конкурсу, або ж розігрують із колом пов’язаних осіб.

Окрім того виявилося, що періодично підряди від Департаменту виконували не тільки переможці, а й їх конкуренти по тендерами та їх близьке оточення. Таке трапилося на двох фестифалях Khortytsia Freedom.

Місцеві організатори масових заходів при цьому скаржаться, що Департамент виписує умови тендеру під “потрібних людей”, наприклад вимагаючи нереальну техніку, забороняючи використовувати навіть кращі за якістю аналоги, зрештою не даючи інформації щодо конкретних дат проведення заходів. 

Під час розмови з журналістом Сергій Білов підтвердив, що при пошуку підрядників він звертається до знайомих і друзів, але чиновник не вбачає у цьому конфлікту інтересів.

Детальніше про це, інших знайомих керівництва Департаменту та конфузи з виконанням підрядів можна прочитати тут

About Author