Сб. Кві 27th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Передвиборча агітація: скільки витратили кропивницькі кандидати на саморекламу

Рекламна кампанія у передвиборчий період для кандидатів на посаду міського голови Кропивницького та партій, які висунули своїх кандидатів до Кропивницької міськради і Кіровоградської облради, обійшлася у щонайменше 8,5 млн грн. Про це йдеться у дослідженні Анастасії Зубової в рамках спільного з Bihus.Info проєкту «Лабораторія викриттів 2.0».

Таку суму вивели сплюсувавши орієнтовні витрати кандидатів на агітацію через білборди і сітілайти, Фейсбук-рекламу, ролики та піар у ЗМІ. У п’ятірці лідерів за ймовірно витраченою сумою на зовнішню рекламу у порядку спадання – Артем Стрижаков, «Перспектива міста» 660 тис. грн; партія «Слуга народу» (рахували все, що стосується партії – від гасел «Україна – це ти» до нечисельної реклами окремих кандидатів у депутати) 253 тис. грн; Андрій Райкович, «Пропозиція» (борди з рекламою команди мера, де рекламували кандидатів у депутати рахували окремо) 211 тис. грн; ОПЗЖ 204 тис. грн; Ольга Ковальова-Алокілі, «Слуга народу» 172 тис. грн.

На рекламу через Фейсбук найбільше витратив Артем Стрижаков і його «Перспектива міста», а також сторінка «Кіровоградщина за майбутнє».

У скільки могли обійтись кандидатам інші види реклами, а також чорнуха проти опонентів, читайте за посиланням.

About Author