Вт. Бер 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Російські хакери атакували урядові мережі США і Європи – CNN

Російські хакери, які стоять хакерською атакою у 2020 році федеральних агентств США, останніми місяцями намагалися проникнути в американські та європейські урядові мережі.

ДжерелоCNN з посиланням на аналітиків кібербезпеки

Деталі: Російська група порушила діяльність кількох технологічних фірм, – сказав Чарльз Кармакал, старший віце-президент і технічний директор компанії з кібербезпеки Mandiant.

Хакери використали нові інструменти та прийоми в деяких своїх операціях цього року, – зауважив Кармакал.

“Група скомпрометувала декілька урядових структур, організацій, які зосереджуються на політичних та зовнішньополітичних питаннях, і постачальників технологій, які забезпечують прямий або непрямий доступ до кінцевих цільових організацій у Північній Америці та Європі”, – уточнив Кармакал CNN.

Залишається незрозумілим, до яких даних хакери отримали доступ. Але ця атака є нагадуванням про виклик, який стоїть перед адміністрацією Байдена, коли вона намагається зупинити зусилля провідних цифрових противників Америки щодо доступу до вразливих урядових даних.

Офіційний представник США сказав, що федеральні органи відстежують останні дії російських хакерів.

“Це питання піднімалося на останніх засіданнях Ради національної безпеки”, – зауважив чиновник, який коментував ситуацію на умовах анонімності.

Російська група відома атакою на програмне забезпечення, розроблене ІТ-компанією SolarWinds, що порушило роботу щонайменше дев’яти американських агентств у грудні 2020 року.

About Author