Нд. Кві 28th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Суд остаточно повернув киянам землю на Трухановому острові, яку захопили охоронці Медведчука

Після розслідування Bihus.Info Верховний суд повернув столичній громаді землю, яку незаконно зайняла охоронна компанія “Шторм”. Тепер бодігарди кума путіна зобов’язані повернути землю вартістю 25 млн киянам.

Верховний суд повернув столичній громаді землю на Трухановому острові. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Мова про ділянку в центрі Києва, яку зайняла охоронна компанія “Шторм”. Охоронці Медведчука огородили захоплену ділянку високим парканом і закрили доступ до води. Про це у 2019 році розповідали журналісти Bihus.Info. https://www.youtube.com/embed/gAP-OWgTfcY?feature=oembed

Завдяки юристам Bihus.Info розслідування переросло в кримінальну справу. Правоохоронці встановили факт незаконного зайняття та використання юридичною особою землі без відповідних документів на землю (рішення Київської міської ради, договору тощо). Там охоронці Медведчука встановили паркан та низку будівель та споруд. Спеціалістів органів місцевого самоврядування на територію не пускали. 

У зв’язку з цим, прокуратура столиці у 2019 році звернулась до господарського суду міста з позовною заявою про зобов’язання відповідача повернути вказану земельну ділянку територіальній громаді, звільнивши її від розміщеного майна.

About Author