Пт. Кві 26th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Українські моряки вимагають кримінальної відповідальності для так званих активістів від Ukrainian Seafarers Union

У Києві відбулася акція протесту українських моряків. Вже рік тема дипломування українських моряків розбурхує суспільство. Про корупцію у цій сфері було написано багато матеріалів. Чиновники різних рівнів після кожної акції протесту давали обіцянки навести лад. На жаль, до вирішення проблеми приєдналися шарлатани. Наприклад, одного разу рух протесту вирішила очолити голова громадської організації USU (Ukrainian Seafarers Union) Крістіна Король.

За рік протестного руху активістка дуже добре заробила у прямому сенсі на проблемі моряків. Більше того, стала «рішалою» у цій самій сфері. За свої послуги Крістіна Король брала прайс чималий. Вона створила цілу корупційну схему, яку й розкрили самі моряки, які отримали оновлені прайси від громадських активістів.

«USU отримали приміщення в Моррічсервісі і стали «допомагати» морякам із документами з дипломування. Тобто стали тими самими посередниками, але легальними. В принципі це не нова історія. Життя більшості революціонерів в Україні закінчується лише двома способами, або куля в серці, як Сашко Білий, або присадка на потоки (Мустафа Найєм, Сергій Лещенко). Третього варіанту Україна поки що не знала. Втім, після того як МІУ перестали допомагати російській буксирній мафії, USU згадали про корупцію у сфері та спробували знову зібрати моряків у бій, але… але виникла інша проблема, частина моряків звинуватила керівництво USU у невиконанні зобов’язань щодо допомоги з документами моряків. Згодом почалася низка мітингів моряків різних громадських організацій, у яких уже навіть я заплутався, із взаємними звинуваченнями у фейковості, продажності та роботі на корупціонерів. Як наслідок, перекриття доріг в Одесі та розмальований графіті Моррічсервіс», – прокоментував проблему експерт галузі Микола Мельник.

Саме це й сталося сьогодні. Паралельно з акцією протесту моряків так звані активісти на чолі з Крістіною Король спробували навести шурхіт. Сьогодні били шибки і намагалися захопити приміщення Інспекції з дипломування моряків. Найзавзятіших на чолі з Крістіною Король затримала поліція. Активісти USU, як нам розповіли в поліції, всю провину за заворушення валять на свою керівницю.

Саме тому серед вимог учасників акції протесту в Києві, було і відкриття кримінальної справи щодо Крістіни Король та низки активістів USU, активність яких зводиться до погромів та організації схеми поборів із моряків.

Нагадаємо, українські моряки зараз є одними з головних постачальників живої валюти до країни. Вони щорічно привозять до країни до 3 млрд. доларів. Тому цілком обґрунтовано моряки вимагають наведення ладу в галузі.

About Author