Вт. Бер 19th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Чи продовжать морякам дію документів на 2022 рік?

Пам’ятаєте історію з вилученими серверами Службою безпеки у компанії, яка забезпечувала обробку інформації, що необхідна для видачі моряка документів?

Згодом Мінінфраструктури обіцяли, що морякам подовжать дію старих документів на час, доки ситуація з перезапуском системи видачі не вирішиться.

Але що зараз? Національна асоціація морської освіти звернулась до Мінінфраструктури з проханням надати інформацію щодо актуальності такого погодження на 2022 рік, адже обіцянка була надана саме профільним Міністерством.

В свою чергу, у відповіді на звернення Міністерство чомусь пропонує звернутись в Морську адміністрацію. До речі, лист з таким проханням надійшов за підписом добре відомого в морських колах пана Юрія Васькова.

По ідеї, за такої позиції профільного Міністверства Морська адміністрація мала би вичерпно надати відповідь та роз’яснити, як саме морякам скористатись таким правом. Проте, що робить пан Кіндратів (очільник служби) просто ухиляеться від відповіді та перекладає все на Міністерство інфраструктури, посилаючись на те, що це рішення було ініційоване з їхнього боку.

Нарешті всім стало зрозуміло, що в результаті таких «реформ» страждають звичайні моряки. Адже не можна просто взяти і зупинити реєстри та процедури видачі документів. І держава мала би в першу чергу подбати про те, що буде після такого як силовики вилучать реєстри. Бо це все схоже на одну стару приказку – спочатку створюємо проблему, а потім героїчно її вирішуємо

About Author