Нд. Тра 5th, 2024

Спецкор

Головні новини України

Начальник Морської адміністрації новий, схеми – старі.

Новий начальник Моррада пан Кіндратів продовжує «зачищати галузь» під себе. Будучи на лікарняному, під низку незаконних звільнень потрапив директор ДП «Класифікаційне товариство» «Реєстр України» Олександр Карпенко. На його місце тут же був призначений Олександр Ріффа – в історії Моррада він уже засвітився як чиновник-прокладка пана Шаламая: це колишній начальник «Регістра судноплавства» – кум Ріффа.

Справа в тому, що в інтересах Кіндратіва та Ко – відновити колишні корупційні потоки, пов’язані, у тому числі і з реєстрацією маломірних судів. До 2021 року існувала схема, згідно з якою, 10 інспекторів держпідприємства проводили огляд усіх плав засобів України – а це понад 20 тисяч (!) човнів середньої потужності, скутерів тощо. Цілком зрозуміло, що це зробити було неможливо. Сертифікати видавалися без технічного огляду, «за кеш». Ріффа щільно сидів на цьому потоці, доки не був звільнений. Відбулася реорганізація, під час якої техогляд почав здійснюватися приватними спеціалізованими компаніями, затвердженими Реєстром. Тобто, техогляд став фізичним, а не тільки з паперів. У той самий час функція видачі сертифікатів (виходячи з технічного висновку) залишалася за державою.

Так відбувається у всіх цивілізованих країнах, проте Кіндратів вирішив повернути колишні корупційні потоки і насамперед призначив на посаду, звичайно ж, Ріффу. Очевидно, що директива Кіндратіву скинута зверху, інакше як можна пояснити незаконні звільнення та поспішні призначення чиновників, що вже наскрізь прогнили.

About Author